Mezoterapi
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi ilk kez 1952 senesinde Dr. Michael Pistor tarafından geliştirilen güzellik amaçlı tıbbi tedavi yöntemidir. Mezoterapi tedavisi belli bir amaç için hazırlanan özel ilaçların cildin altına mezoterapi iğnesi yardımıyla enjekte edilmesidir. Mezoterapi tedavisinin genel kullanımı estetik amaçlı olmakla beraber tedavi amaçlı da yapılmaktadır.
Mezoterapi Kimlere Uygulanabilir?
Mezoterapi'nin Kullanım Alanları Nelerdir?
Saçlar
Saç dökülmesi: Saç dökülmesine karşı önleyici ayrıca saç tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. Saç dökülmesi yani alopesi saçın bölgesel olarak azalması ya da tamamen yok olmasıdır. Saça nasıl uygulandığına bakıldığında ise şırınga ile deri altına özel iğneler yardımıyla vitamin, mikro elementler ve besleyici enzimler enjekte edilir. Bu sayede saç köklerine direk olarak oksijen ve almamız gereken vitaminler ulaşır böylece saçlar güçlenir, kırılmalar azalır, saç ektirmeye gerek kalmadan mezoterapi yöntemiyle saç problemleri çözüme nispeten kavuşmuş olur.
Selülit tedavisi
Vücudun bazı bölgesinde meydana gelen selülitlerin tedavisinde kullanılır. Mezoterapi bölgesel yağlanmada, selülit tedavisinde ve saç dökülmelerini önlemek amacı ile yapılır. Selülit tedavileri 4-10 hafta arası sürmektedir. Derinin altına enjekte edilen maddeler kan dolaşımını düzenler ve ciltteki dalgalı görüntüyü yok eder. Bölgesel bazlı uygulanan mezoterapi ise karın, kol, bel bölgelerinde alternatif bir çözüm olarak karşımıza çıkar.
Cilt tedavisi
Cilt dokularının tedavisi edilmesinin gerektirdiği durumlarda kullanılır. Cilt mezoterapisiyle de güneş, stres, çevresel etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan deformasyonlar, sarkmalar, kırışıklıklar giderilir ve daha canlı, genç ve sıkılaşmış bir görünüme kavuşulur.
Mezoterapi Tedavisi Sonrası
Bütün tıbbi tedavilerde olduğu gibi mezoterapi tedavisi sonrası da yapılan operasyonun iyi sonuç vermesi açısından bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Mezoterapi tedavisinden sonra uygulama alanında genellikle morluklar oluşabilir. Oluşan morluklar küçüktürler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçerler. Mezoterapi tedavisinden sonra bir hafta süresince kesinlikle denize ve suya girilmemelidir. Bu süre boyunca güneşten korunmalı, bir hafta solaryum alınmamalıdır. Uygun güneş koruyucuları kullanılabilir. Tedavi bölgesine kapatıcı (fondöten vb.) sürülmemelidir. Mezoterapi fiyatları için bize ulaşabilirsiniz.
Hakkında Sık Sorulan Sorular
❓Yüz Mezoterapi Zararları Var Mı?
Otuzlu yaşlara gelindiği zamanlarda cildin yağ oranında azalmalar ve cilt kurluğundan dolayı ciltteki yaşlanma hızlanır. Bu yüzden de yaşlanmasının belirtileri olan ince ince çizgiler ve kırışmalar başlar. Deride bulunan kırışmalar ve çizgiler belirginleşmeye başlar ve derideki elastikiyet ile karşı karşıya kalınmaktadır. Mezoterapi uygulamasında vitamin, aminoasit, mineral ve de enzim gibi ilaçlar orta deri tabakasına verilir. Yüz gençleştirme ve kırışıklık uygulaması denilen Mezolifting işlemi bunun yanı sıra dekolte, boyun, el sırtı gençleştirmede de kullanılan bir uygulama yöntemidir. İğnesiz olarak uygulanan mezoterapi işleminde herhangi bir yan etki ya da risk gözlemlenmezken iğneli operasyonlarda ise iğneye bağlı olarak morarma, kanama meydana gelebilir.
❓Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Mezoterapi etkisini uygulamadan hemen sonra da görebileceğiniz gibi, burada etken maddeler söz konusu olduğu için özellikle etkisini 1-2 hafta içerisinde göstermektedir.
❓Mezoterapi Yan Etkileri Var mı?
Çok nadiren kişiniN mezoterapi kokteylinin içerisindeki herhangi bir etken maddeye alerjisi söz konusu olabilir. Bu da çok sık rastlanılan bir durum değildir, bunun haricinde mezoterapinin bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.
❓Mezoterapi Kısaca Nasıl Yapılır?
Cildin orta tabakasına enjeksiyon yoluyla ilaç bırakılması işlemidir.
❓Mezoterapi’nin Faydaları nelerdir?
Dermal dokuyu yenilemek, sıkılaştırmak, aydınlaştırmak ve nemlendirmek amacıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca Mezoterapi kırışıklık tedavisinde ayrıca leke tedavi edici uygulama olarak da faydaları görülebilmektedir.
Mezoterapi Yorumları