Silikon Çıkarma Ameliyatı
Meme büyütme ameliyatı, kadınların estetik amaçlı en çok tercih ettiği cerrahi işlemlerin başında geliyor. Bu ameliyatlar ise farklı tekniklerle uygulanabiliyor; koltuk altından, meme altından ya da meme uçlarından. Hangi tür silikon ya da işlem uygulanmış olursa olsun silikon çıkarma ameliyatı yaptırmak mümkündür.
Silikonların çıkarılması için cerrahi müdahale gereklidir. Genellikle meme şekillendirme ya da büyütme işlemleri için uygulanan silikonların çıkartılmasına gerek duyulmaz. Fakat daha büyük ya da daha küçük meme isteği, silikonun zarar görmüş olması, asimetri, kapsül kontraktürü yada farklı nedenlerden dolayı silikonu çıkarttırmak durumunda kalabilirler.
- Silikon Çıkarma Ameliyatının Gerekli Olduğu Durumlar
- Kapsül Hangi Durumlarda Oluşur?
- Silikon Çıkarma Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
- Silikon Çıkarma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
- Silikon Çıkarma Ameliyatı Sonrası
- Silikon Çıkartıldıktan Sonra İz Kalır Mı?
- Silikon Çıkarma Ameliyatının Bir Zararı Var Mıdır?
- Silikon Çıkarma Operasyonu Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler
- Silikonlar Çıkarıldıktan Sonra Emzirme
- Silikon Çıkarma İşlemi Sonrasında Gerekebilecek Cerrahi Müdahaleler
Silikon Çıkarma Ameliyatının Gerekli Olduğu Durumlar
Bu durumlar içerisinde ise meme protezinin zarar görmesi, yaşanan simetri bozuklukları, kapsül oluşumu veya meme protezi sonucunda oluşan rahatsızlıklar nedeni ile silikon çıkartılmaktadır. Kapsül oluşumu ise silikonun çıkartılması gereken oldukça önemli bir konu olmaktadır. Kapsül, vücudun meme protezini kabul etmemesi sonucunda oluşmaktadır. Bu tehlikeli bir durumu tetikleyebilir
Kapsül Hangi Durumlarda Oluşur?
Vücut, silikonu bazı durumlarda yabancı bir madde olarak algılamaktadır. Bunun sonucunda da silikonu vücuttan atmak istemektedir. Silikonun çevresine ise birtakım madde salgılamaktadır ve silikonu çevrelemektedir. Bunun sonucunda kapsül oluşumu meydana gelmektedir. Çeşitli masaj yöntemleri ile kapsül oluşumu azaltılabilmektedir. Fakat kapsül oluşumu ilerlediği zaman ise dayanılmaz ağrılara sebep olmaktadır ve meme çevresinde birtakım sertlikler ve bozulmalar meydana gelmektedir. Bu durumda ise silikonların mutlaka çıkartılması gerekmektedir.
Silikon Çıkarma Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
Her yaştan kadın herhangi bir kronik hastalığa sahip olmadığı sürece silikon çıkarma ameliyatını yaptırabilmektedir. Silikon çıkarma ameliyatından önce hastaya tahliller yapılmaktadır. Daha sonrasında ise uygun olan hastalara silikon çıkarma ameliyatı uygulanmaktadır. Silikon çıkarma ameliyatı ise genellikle 50 yaşa kadar uygun görülmektedir.
Silikon Çıkarma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Ameliyat genellikle 50 ve 80 dakika arasında gerçekleştirilmektedir. Hasta lokal veya genel anestezi altında olduğundan dolayı ameliyat esnasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Silikon çıkartıldıktan sonra yeniden başka bir silikon takılması halinde ameliyat süresinde değişiklikler meydana gelmektedir.
Silikon Çıkarma Ameliyatı Sonrası
Silikon çıkartıldıktan sonra memelerin içi boşalmaktadır. Bunun sonucunda da memede çeşitli deformasyonlar gerçekleşmektedir ve memelerde büyük bir değişim meydana gelmektedir.
Sporun yeterli kalmadığı durumlarda ise meme germe ameliyatları gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında meme deformasyonunun önüne geçmek için dengeli beslenme oldukça önem taşımaktadır. Sık kilo alıp vermek de meme deformasyonunun artmasına neden olmaktadır.
Silikon Çıkartıldıktan Sonra İz Kalır Mı?
Silikon takılma aşamasında meme altında çok az bir iz kalmaktadır. Silikon çıkarma ameliyatında da ek olarak daha başka iz kalmaması için aynı yerden silikonlar çıkartılmaktadır.
Silikon Çıkarma Ameliyatının Bir Zararı Var Mıdır?
Silikon çıkarma ameliyatının vücut açısından bilinen zararı bulunmamaktadır. Sadece işlem sonrasında memelerde birtakım deformasyonlar gerçekleşmektedir. Bu durum ise spor ile düzeltilebilmektedir ve bireyler yaşamlarına aynen devam edebilmektedirler.
Silikon Çıkarma Operasyonu Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler
- Operasyon sonra birkaç gün ağrı olması çok normaldir. Kuvvetli ağrı kesiciler doktorun talimatına uygun olarak kullanıldığı takdirde bu ağrıları da hissetmezsiniz.
- Ameliyat sonrası dikiş yerlerine bandaj yerleştirilir. Bu bandajlar ise operasyonun ardından 2-3 gün içerisinde çıkarılır ve cerrahi sütyen ya da sporcu sütyeni giyimine birkaç hafta daha devam edilir.
- Yeni metodlar sayesinde dikişler alınmaz. Ayrıca estetik dikiş uygulandığı için iz kalma durumu da son derece azalmıştır.
- Cerrahi müdahale sonrası cilt kuruluklarının önüne geçmek amacıyla antibiyotikli kremler kullanılmalı ancak dikiş bölgesi kuru tutulmalıdır.
- İlk altı haftada geçici hissizlikler oluşabilir. Mümkün olduğunca 2-3 hafta ağır iş yapılmaması önerilir. Eğer günlük egzersiz ya da spor yapıyorsanız mutlaka sıkı sütyenler kullanmanız gerekmektedir.
Silikonlar Çıkarıldıktan Sonra Emzirme
Silikonlar çıkarıldıktan sonra eğer süt kanallarına ve damarlarına zarar gelmediyse elbette bebeğinizi emzirebilirsiniz. Fakat silikonlar meme dokusunda hasara yol açtıysa ve süt kanallarına zarar verdiyse o zaman emzirmek mümkün değildir. Yine de bu süreçte en iyi kararı vermesi için doktorunuza danışmanız gerekmektedir.
Silikon Çıkarma İşlemi Sonrasında Gerekebilecek Cerrahi Müdahaleler
Silikonlar çıkarıldıktan sonra birtakım komplikasyonlar meydana gelebilir. Deride oluşan gevşeklik, deri fazlalığı, asimetri, sarkıklık ve meme dokusunun yeterince kalmaması durumlarında ek olarak cerrahi müdahaleye başvurulabilir.