Kalıcı Makyaj
18.05.2018
21.12.2024
Kalıcı Makyaj
18.05.2018
21.12.2024
Gelişen yeni teknikler sayesinde artık daha doğal kalıcı makyaj uygulaması yapılmakta. Önceki tekniklerde çok yapay ve itici bir görüntü bulunurken artık daha doğal ve taze bir görüntü elde edilebiliyor.
- Kalıcı Makyaj Nedir?
- Kalıcı Makyaj Yaptıranların Dikkat Etmesi Gerekenler
- Kalıcı Eyeliner
- Kaş Kontürü
- Dudak Kontürü
- Kalıcı Makyajın Rengi Ne Zaman Oturur?
- Pigment Kabukları Nedir?
- Kalıcı Makyajın Riskleri Var Mı?
- Kalıcı Makyaj Uygulaması Acı Verir Mi?
- Kalıcı Makyajda Anestezi Uygulanır Mı?
- Kalıcı Makyaj Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kalıcı Makyaj Nedir?
Kadınların geneli günün her anı bakımlı ve canlı gözükmek isterler. Bizler de bunu çok iyi bildiğimiz için kalıcı makyaj tekniğinin en gelişmiş ve kaliteli yöntemlerini kullanıyoruz.
Kalıcı makyaj işlemi micropigmentation’dır. Yani renk pigmentlerinin micro iğneler aracılığıyla cildin 0,25 milimetre altına işlenmesidir. Kalıcı makyaj uygulaması; kaş kontürü, kirpik eyeliner, dipliner, dudak kontürü, dudak içi renklendirme, saç simülasyonu ve areola işlemlerini içermektedir.
Kalıcı Makyaj Yaptıranların Dikkat Etmesi Gerekenler
Kalıcı makyajın asıl amacı bakımlı görünmektir. Ancak kalıcı makyaj yaptıran bir kişi makyajlı gibi görünmemelidir. Hatlarınızın ortaya çıkması ve doğal olması kalıcı makyajın en önemli noktasıdır.
Kalıcı makyaj uygulamasından sonra insanlar sizi yüzünüzde çıkarılabilir makyajınız yokken gördüğünde; ne kadar doğal bir güzelliğe ve ne kadar hoş yüz hatlarına sahip olduğunuzu düşünmelidir. Tüm bunları hesaba katıp kalıcı makyaj yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken bir takım şeyler vardır:
- Uygulama yapıldıktan sonra 24 saat boyunca su ile temas edilmemeli,
- 1 hafta denize girilmemelidir.
- 1 hafta işlem yapılmış bölgeye kozmetik ürün uygulanmamalı,
- Güneşe çıkılmamalı,
- Solaryumdan ve cilt bakımından uzak durulmalıdır,
- Kalıcı makyajdan sonra eğer uygulama olan bölgelerde kabuk oluşumu olursa kesinlikle koparılmamalıdır.
Kalıcı Eyeliner
Eyeliner makyaj uygulaması sonrasında alt ve üst kirpiklerin renklendirilmesi ve belirginleştirilmesi sağlanır. Kalıcı Eyeliner uygulaması genellikle göz üzerinde belirginlik ve hafif bir çizgi isteyenlere, kalem çekerken zorlanan kişilere, bir sebepten dolayı kirpikleri azalanlara ve lens kullanan kişilere uygulanır.
Kaş Kontürü
Kaş kontürü seyrek ve şekilsiz kaşlar için ve daha kalın kaş tercih eden kişilere uygulanmaktadır ve kalıcı makyaj kategorisinde yer alır.
Kaş kontür uygulamasının kalıcılık süresi 2 ile 3 sene arasında değişmektedir. Ayrıca zamanla hücrelerin kendini yenilemesi zamanla boya pigmentlerinin vücuttan atılmasına sebep olur. Bundan dolayı kalıcılık durumu kullanılan tekniğe, uygulama yapılan kişinin cilt tipine ve metabolizmasına göre farklılık gösterir.
Kaşlar uygulama öncesinde özel bir solüsyon ile uyuşturulur, bu sayede acı hissi en aza indirilir. Deri altına enjekte edilen kaş boyası kaşların daha dolgun ve düzgün gözükmesini sağlar.
Kaşları şekilsiz, seyrek ya da dağınık olan kişiler bu uygulamaya başvurmaktadır. İşleme başlanmadan önce uygulama yapılacak kişinin ten ve saç rengine uygun olan pigment belirlenir. Böylelikle en doğal görüntü sağlanmış olur. Pigment cihaza alındıktan sonra kaşların çıkış yönünden son uzama noktasına kadar uygulama yapılır. İşlemin süresi 1.5-2 saat kadar sürmektedir.
2 hafta sonra bir işlem daha yapılır. Bu işlemin sebebi ise renk tonunun uyup uymadığını ve varsa renk açılmalarını kontrol etmekdir. Olumsuz bir durum söz konusu ise hemen müdahale edilir.
Kaş kontür uygulamasının deneyimli kişiler tarafından kaliteli ürünlerle yapılması gerekir. Sonuçtan memnun olunmadığı takdirde sildirme işlemi de uygulanabilir.
Dudak Kontürü
Dudak kontürü genellikle asimetri bozukluğu olan dudaklara, ince dudakları belirginleştirmek isteyenlere, ilerleyen yaşlarda oluşan dudaklarda oluşan renk kaybını gidermek isteyenlere, ruj kullanırken zorluk çekenlere ve sürekli olarak dudakların doğal ve canlı tonda gözükmesini isteyenlere uygulanır. Diğer kalıcı makyaj uygulamalarından farklı olarak daha fazla renk pigmenti seçeneği bulunmaktadır. Uygulama esnasında bir renk belirlenir. Sonrasında dudak çizgisi belirginleştirilir.
Kalıcı Makyajın Rengi Ne Zaman Oturur?
Yapılan işlemde renk pigmentlerinin tam olarak oturup olgunlaşması yaklaşık 2 hafta sürer. İyileşme sürecinde yeni bir deri oluşacağı için özellikle dudaklara yapılan işlemde renk biraz daha solgun gözükür. Bu geçici bir durumdur ve 15 gün ya da 1 ay içerisinde tam olarak istenilen renk kendini gösterir.
Pigment Kabukları Nedir?
Kalıcı makyaj işlemi yapıldıktan sonra 1-2 gün içerisinde işlem yapılan bölgede pigment kabukları meydana gelir. Gözle görülmeyip elle hissedilen bu pigment kabukları 1-2 hafta içerisinde dökülmeye başlar. Burada dikkat etmeniz gereken ise bu kabukları elle koparmamanızdır Aksi takdirde koparılan bölgelerde renk boşlukları meydana gelir.
Kalıcı Makyajın Riskleri Var Mı?
Kalıcı makyaj uygulaması steril bir yerde ve uzman kişiler tarafından yapıldığı sürece hiçbir risk teşkil etmemektedir. Alerjik bir cildiniz varsa ya da böyle bir ihtimal bulunuyorsa önce test yapılır. Bunun için ise ciltte gözükmeyecek bir yere küçük bir işlem yapılır ve 2 hafta boyunca reaksiyon durumu gözlemlenir. Uçuk çıkarmaya eğilimli dudaklara işe uygulamaya başlamadan 1 hafta önce hazırlık tedavisi uygulanır.
Kalıcı Makyaj Uygulaması Acı Verir Mi?
Ciddi boyutta bir acıdan bahsedilemez. Burada tedirgin eden nokta acı değil makinenin titreşimidir. Bu tedirginlik ise en çok eyeliner uygulamasında gözlemlenir. Kaşlara yapılan uygulamalarda yapılan acı hissi ise yalnızca cımbızla kaş aldığınız zaman hissettiğiniz acı kadardır.
Kalıcı Makyajda Anestezi Uygulanır Mı?
İşlem öncesinde uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem uygulanır. Bu ise işlem yapılırken yaşanacak duyarlılığı daha az seviyeye getirir. Dudak kontürü işleminde eğer uzmanımız uygun görürse enjeksiyon yoluyla lokal anestezi uygular.
Kalıcı Makyaj Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Özellikle kaş kontürü yapıldıktan sonra yara ve nemlendirici özellikli kremlerle uygulama yapılan bölgeye sürekli olarak 4-5 gün nemli tutmak gereklidir,
- Kabuklanma oluşan bölgelerdeki kabuklar soyulmamalıdır,
- Solaryumdan kaçınılmalıdır,
- Güneşe çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.
-
Burhan darı27.11.2017
-
Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 29.11.2017
-
Esin24.07.2019
-
FBM ESTETİK 26.07.2019